Het voeder is antibioticum-vrij en GMO-vrij, tevens is traceerbaarheid van de gehele keten is beheersbaar.

 

De kweek vindt plaats in indoor recirculatie systemen, het gebruik van vers water is minimaal, het kweekwater wordt 2 keer per uur met behulp van geavanceerde filters gezuiverd en vindt omzetting plaats van afvalstoffen in onschuldige stoffen, deze methode van viskweek is een zeer geringe belasting van het milieu.

 

Mede hierdoor staat de gekweekte snoekbaars dan ook als enige snoekbaars op de groene lijst van het WWF, dit houdt in goede keuze, geen MSC/ASC label verkrijgbaar voor deze (soort)-kweekmethode, maar het visbestand is gezond, er is weinig milieubeschadiging en er wordt voldoende duurzaam gekweekt.

 

Gekweekte snoekbaars in de VIS wijzer
De VIS wijzer geeft een duurzaamheidsadvies over welke vis de consument prima kan eten en welke vis beter vermeden kan worden. De beoordelingen achter de VIS wijzer worden jaarlijks uitgevoerd door een internationaal assessment team, waar Good Fish Foundation onderdeel van is. De VISwijzer is een initiatief van Good Fish Foundation, WNF en Stichting De Noordzee. Good Fish Foundation heeft de snoekbaarskweek beoordeeld volgens de gestandaardiseerde methode achter de VISwijzer. De gekweekte snoekbaars uit recirculatiesystemen scoort groen op de VISwijzer en is op dit moment de meest duurzame snoekbaars op de Europese markt.

VIS wijzer
Good Fish foundation